Wildkamperen met 4×4 bij de Knuffelmuur

Domaine du Cloître Saint Christophe nabij Saint Mihiel en Verdun.

In natuurpark de Lorraine in Noord-Oost Frankrijk op Domaine du Cloitre Saint-Christophe bevinden zich een 6-tal Offgrid of Wildkampeer spots waar je heerlijk kunt kamperen je 4×4. Onze natuurcamping in Frankrijk gelegen rondom het eeuwenoude klooster. Je bent op de 4×4 wildcamp plekken volledig op jezelf aangewezen.

Kathedraal van Wildkamperen

De Kathedraal heeft haar naam te danken aan het lange slingerpad onderin de heuvels waar de bomen tot aan de hemel reiken. Een natuurlijk boog met een natuurlijke bron voor al het leven in en rondom het klooster.

De knuffelmuur uit WO-I &-II

We noemen deze wild-kampeer plek de knuffelmuur omdat deze helemaal begroeid is met zacht mos en zo echt de uitstraling heeft van een knuffelmuur. De muur is een overblijfsel uit de wereldoorlogen. In de Kathedraal bevinden zich diverse overblijfselen uit WO-I en WO-II, zo ook de bunkers, granaat inslagen en schuttersputten.

Coördinaten - 48.89750, 5.61681

Wildkamperen bij de knuffelmuur in Frankrijk

Een Stukje ongerepte natuur en rust in Noordoost-Frankrijk

Domaine du Cloître Saint Christophe is een verborgen stuk natuur met klooster gelegen in het hart van Noordoost-Frankrijk, in de buurt van de steden Saint Mihiel en Verdun. Dit prachtige domein is een voormalig klooster dat is omgebouwd tot een rustieke en charmante en rustige kampeerlocatie. Wat deze plek echt bijzonder maakt, is het feit dat het off the grid is, wat betekent dat je geen toegang hebt tot het reguliere elektriciteitsnet of moderne voorzieningen. In plaats daarvan word je ondergedompeld in een natuurlijke omgeving waar je volledig zelfvoorzienend moet zijn.

De Essentie van Off the Grid Kamperen

Off the grid kamperen gaat verder dan genieten van de natuur; het vraagt om een volledige verandering van levensstijl tijdens je verblijf.  Zo moet je bij off the grid kamperen denken aan:

  1. Zelfvoorzienend zijn: Op Domaine du Cloître Saint Christophe zul je moeten leren om zelfvoorzienend te zijn. Dat betekent dat je je eigen voedsel moet bereiden, water moet verzamelen en zuiveren, en elektriciteit moet genereren met behulp van zonne-energie of andere duurzame bronnen op de aangewezen kampeer spots.
  2. Minimalisme: Omdat je geen toegang hebt tot moderne voorzieningen, moet je leren om met minder te leven. Dat betekent dat je jezelf moet aanpassen aan een eenvoudiger en minimalistischer bestaan, waarbij je alleen de essentiële benodigdheden meeneemt.
  3. Milieubewustzijn: Off the grid kamperen gaat hand in hand met milieubewustzijn. Je zult leren om je ecologische voetafdruk te minimaliseren en de natuur te respecteren. Laat je kampeerplek schoner achter dan als je aankomt.
  4. Echte connectie met de natuur: Één van de grootste voordelen van off the grid kamperen is de mogelijkheid om een diepe en authentieke connectie met de natuur te ervaren. Je zult worden omringd door de geluiden en geuren van het bos, en ‘s nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel zonder lichtvervuiling.

Activiteiten in de omgeving

Hoewel off the grid kamperen op Domaine du Cloître Saint Christophe draait om het loskoppelen van de moderne wereld, betekent dit niet dat je je hoeft te vervelen. In de buurt van Saint Mihiel en Verdun zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten:

  • Wandelen en mountainbiken: Verken de prachtige bossen en heuvels in de omgeving te voet of per mountain bike.
  • Historische bezienswaardigheden: Bezoek de historische stad Verdun en ontdek de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, zoals de indrukwekkende Forten van Verdun.
  • Kanoën op de Maas: Huur een kano en peddel langs de schilderachtige Maas-rivier.
  • Lokale Keuken: Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de nabijgelegen restaurants en markten.

Welkom op onze wildkampeer plekken

Wildkamperen op Domaine du Cloître Saint Christophe is een unieke kans om de moderne wereld achter je te laten en te genieten van de schoonheid en de rust van de natuur. Deze afgelegen locatie biedt de perfecte setting voor zelfvoorzienend leven, minimalisme en een diepe connectie met de natuur. Of je nu wilt wandelen door de bossen, historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen in de rustige omgeving, deze ervaring zal je zeker bijblijven als een onvergetelijk avontuur. Dus, pak je kampeerspullen in en ga off the grid op Domaine du Cloître Saint Christophe voor een ongeëvenaarde natuurervaring in Noordoost-Frankrijk.