De omgeving bij het Klooster

Het klooster ligt op de Cote de la Meuse (de Maas) nabij Saint-Mihiel, het minst bevolkte deel van Frankrijk.

Bomvol natuur, het is er gewoon bloedmooi! En tóch: binnen een uur ben je met de TGV in hartje Parijs.

Om je alvast een voorproefje te geven nemen we je graag mee, bekijk onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van onze omgeving rondom het Klooster van Domaine du Cloitre Saint-Christophe. Veel kijk plezier.

Saint-Mihiel

Saint-Mihiel is een stadje in het noordoosten van Frankrijk, gelegen in de regio Grand Est. Hoewel het misschien niet zo bekend is als grote steden als Parijs of Lyon, heeft Saint-Mihiel zijn eigen mogelijkheden:

Bezienswaardigheden Saint-Mihiel

  1. Abdij van Saint-Mihiel: Deze abdij, gesticht in de 8e eeuw, is een prachtig historisch monument met een rijke geschiedenis. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.
  2. Saint-Michel-kerk: Deze kerk, gebouwd tussen de 15e en 17e eeuw, is een ander architectonisch juweeltje in Saint-Mihiel. Het interieur is indrukwekkend en het is een interessante plek voor liefhebbers van religieuze geschiedenis.
  3. WWI-gerelateerde locaties: Saint-Mihiel speelde een rol in de Eerste Wereldoorlog, en er zijn verschillende gedenktekens, begraafplaatsen en musea in de buurt die herinneren aan deze periode. Bijvoorbeeld het Saint-Mihiel Amerikaanse oorlogsmonument en de Butte de Montsec, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over het gebied.

Activiteiten in Saint-Mihiel

  1. Wandelen en natuur: De omgeving van Saint-Mihiel biedt prachtige natuurlijke landschappen en is ideaal om te wandelen, fietsen of picknicken. Het Regionaal Natuurpark van Lotharingen ligt niet ver van Saint-Mihiel en biedt verschillende wandelroutes en mogelijkheden om de natuur te verkennen.
  2. Kanoën op de Meuse is een geweldige manier om de regio vanuit een ander perspectief te bekijken en te genieten van de rust en stilte van het water. Vergeet niet om geschikte kleding en uitrusting mee te nemen, en controleer altijd de lokale omstandigheden en waterstanden voordat je vertrekt.

Lokale keuken en evenementen

  1. Gastronomie: Vergeet niet te genieten van de lokale keuken. In Saint-Mihiel en de omliggende regio kun je genieten van heerlijke gerechten zoals de beroemde quiche Lorraine, de lokale kazen en wijnen uit de regio.
  2. Culturele evenementen: Kijk of er tijdens je bezoek aan Saint-Mihiel culturele evenementen of festivals plaatsvinden. Deze kunnen variëren van lokale markten tot muziekoptredens en tentoonstellingen.

Wij heten je van harte welkom

Ervaar de omgeving van Saint-Mihiel en het klooster en accomodaties van Domaine du Cloître Saint Christophe. Een unieke vakantie mogelijkheid om de moderne wereld achter je te laten en te genieten van de schoonheid en de rust van de natuur. Deze afgelegen locatie biedt de perfecte mogelijkheden voor Off the Grid kamperen met je 4×4, heeft verschillende camperbus plaatsen met water en stroom. Verder kun je bostenten reserveren en zijn er kloosterappartementen beschikbaar. De ideale locatie in de natuur, waar je kunt wandelen door de bossen, historische bezienswaardigheden kunt verkennen of gewoon wilt ontspannen in de rustige omgeving.  Een vakantie hier verrijkt je met een ervaring die je zeker bij zal blijven als een onvergetelijk avontuur. Dus, pak je spullen in en kom alleen of met je gezin naar Domaine du Cloître Saint Christophe voor een ongeëvenaarde natuurervaring in Noordoost-Frankrijk.