Daktent-kamperen

Kom jij daktent kamperen in Frankrijk op Domaine du Cloitre Saint-Christophe? Een kleinschalige natuurcamping rondom ons prachtige klooster van 707! Hier kun je op één van de camperbus / daktent plekken staan of nog meer in de natuurlijke omgeving als je in het bezit bent van een 4×4 met daktent. Hiermee kun je helemaal Off the Grid op onze speciale 4×4 spots.

Heb je een gewone auto met een daktent dan kun je ook op verschillende plekken staan nabij het klooster.

Informeer eenvoudig naar de mogelijkheden.

Kamperen met daktent op DDCSC in Frankrijk

Een Stukje ongerepte natuur en rust in Noordoost-Frankrijk

Domaine du Cloître Saint Christophe is een verborgen stuk natuur met klooster gelegen in het hart van Noordoost-Frankrijk, in de buurt van de steden Saint Mihiel en Verdun. Dit prachtige domein is een voormalig klooster dat is omgebouwd tot een rustieke en charmante en rustige kampeerlocatie, ideaal voor auto met daktent en een camperbusje. Wat deze plek echt bijzonder maakt, is het feit dat het echt midden in de natuur is, off the grid kun je wel zeggen. Je word ondergedompeld in een natuurlijke omgeving zonder moderne voorzieningen.

De Essentie van onze natuurcamping

Onze natuurcamping gaat verder dan genieten van rust en de natuur.  Deze plek laat je kennismaken met een verandering van levensstijl tijdens je verblijf. Hier leer je weer:

  1. Zelfvoorzienend zijn: Op Domaine du Cloître Saint Christophe zul je moeten leren om zelfvoorzienend te zijn. Dat betekent dat je je eigen voedsel moet bereiden, er is een centraal waterpunt met centraal stroompunt op de plaatsen rondom het klooster. Ga je echt Off the Grid, dan moet je eigen elektriciteit genereren met behulp van zonne-energie of andere duurzame bronnen. Dit betreft de aangewezen 4×4 kampeer spots.
  2. Minimalisme: Omdat je geen toegang hebt tot moderne voorzieningen, moet je leren om met minder te leven. Dat betekent dat je jezelf moet aanpassen aan een eenvoudiger en minimalistischer bestaan, waarbij je alleen de essentiële benodigdheden meeneemt. Optimaal genieten van elkaar.
  3. Milieubewustzijn: Onze natuurcamping gaat hand in hand met milieubewustzijn. Je zult leren om je ecologische voetafdruk te minimaliseren en de natuur te respecteren. Laat je kampeerplek schoner achter dan als je aankomt.
  4. Echte connectie met de natuur: Één van de grootste voordelen van onze natuurcamping is de mogelijkheid om een diepe en authentieke connectie met de natuur te ervaren. Je zult worden omringd door de geluiden en geuren van het bos, en ‘s nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel zonder luchtvervuiling.

Activiteiten in de omgeving

Hoewel off the grid kamperen op Domaine du Cloître Saint Christophe draait om het loskoppelen van de moderne wereld, betekent dit niet dat je je hoeft te vervelen. In de buurt van Saint Mihiel en Verdun zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten:

  • Wandelen en mountainbiken: Verken de prachtige bossen en heuvels in de omgeving te voet of per mountain bike.
  • Historische bezienswaardigheden: Bezoek de historische stad Verdun en ontdek de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, zoals de indrukwekkende Forten van Verdun.
  • Kanoën op de Maas: Huur een kano en peddel langs de schilderachtige Maas-rivier.
  • Lokale Keuken: Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de nabijgelegen restaurants en markten.

Van harte welkom met je daktent

Daktent kamperen op Domaine du Cloître Saint Christophe is een unieke kans om de moderne wereld achter je te laten en te genieten van de schoonheid en de rust van de natuur. Deze afgelegen locatie biedt de perfecte setting voor zelfvoorzienend leven, minimalisme en een diepe connectie met de natuur. Of je nu wilt wandelen door de bossen, historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen in de rustige omgeving, deze ervaring zal je zeker bijblijven als een onvergetelijk avontuur. Dus, pak je kampeerspullen in en ga off the grid op Domaine du Cloître Saint Christophe voor een ongeëvenaarde natuurervaring in Noordoost-Frankrijk.