Kleinschalige natuurcamping in Frankrijk

Welkom op de kleinschalige natuurcamping Domaine du Cloître Saint Christophe nabij Saint Mihiel en Verdun.

Ben jij voor je gezin of met je partner op zoek naar een kleinschalige natuurcamping op het platteland van Noord-Oost Frankrijk zoek dan niet verder. Te midden van 88 hectaren bos bevind zich een unieke plek al zeggen we zelf. Het hart van deze prachtige plek is ons klooster van 707.

Rondom het klooster hebben wij locaties gecreëerd waar je heerlijk kunt vertoeven te midden van de natuur. Terug naar de basis waar je met elkaar geniet van de rust, eenvoud en prachtige natuur. Op DDCSC is het mogelijk om te kamperen met je buscamper of 4×4 op ruimte locaties. De camper plaatsen zijn in de bosrand opgenomen en voorzien van een centraal water en stroompunt. De 4×4 Off the Grid spots zijn verspreid over de kathedraal in de geul van de heuvels. Een unieke plek waar je in de nacht midden in het dierenrijk slaapt. Helemaal op jezelf aangewezen zonder voorzieningen. Hoe vrij kun je zijn.

Deze prachtige afgelegen locatie biedt de perfecte ontsnapping aan de moderne hectische wereld en laat je genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

Er wordt minimaal onderhoud toegepast, je maakt zo echt kennis met de flora en de fauna van dat moment. Je kampeert in het gebied van de wilde zwijnen, reeën, herten, dassen, wasberen, vossen en meer. Het is enkel toegestaan hier te kamperen met een 4×4 OFFROAD voertuig (deze plaatsen zijn niet voor losse tenten, busjes, campers en reguliere auto’s met een 4×4 functie). Next level Off the Grid kamperen, iets voor jou?

Wildkamperen op DDCSC in Frankrijk

Een Stukje ongerepte natuur en rust in Noord-Oost Frankrijk

Domaine du Cloître Saint Christophe is een verborgen stuk natuur met klooster gelegen in het hart van Noordoost-Frankrijk, in de buurt van de steden Saint Mihiel en Verdun. Dit prachtige domein is een voormalig klooster dat is omgebouwd tot een rustieke en charmante en rustige natuurlijke kampeerlocatie. Wat deze plek echt bijzonder maakt, is het feit dat het off the grid is, wat betekent dat je geen toegang hebt tot het reguliere elektriciteitsnet of moderne voorzieningen. In plaats daarvan word je ondergedompeld in een natuurlijke omgeving waar je volledig zelfvoorzienend moet zijn.  Daarnaast is het mogelijk om met je buscamper te komen, hier zijn speciale spots voor gemaakt in de bosrand rondom het klooster. Deze locatie is voorzien van een centrale stookplaats. Ook een centraal waterpunt en stroompunt is aanwezig.

De Essentie van onze natuurcamping

Onze natuurcamping gaat verder dan genieten van rust en de natuur.  Deze plek laat je kennismaken met een verandering van levensstijl tijdens je verblijf. Hier leer je weer:

  1. Zelfvoorzienend zijn: Op Domaine du Cloître Saint Christophe zul je moeten leren om zelfvoorzienend te zijn. Dat betekent dat je je eigen voedsel moet bereiden, water moet verzamelen en zuiveren, en elektriciteit moet genereren met behulp van zonne-energie of andere duurzame bronnen op de aangewezen 4×4 kampeer spots.
  2. Minimalisme: Omdat je geen toegang hebt tot moderne voorzieningen, moet je leren om met minder te leven. Dat betekent dat je jezelf moet aanpassen aan een eenvoudiger en minimalistischer bestaan, waarbij je alleen de essentiële benodigdheden meeneemt. Optimaal genieten van elkaar.
  3. Milieubewustzijn: Onze natuurcamping gaat hand in hand met milieubewustzijn. Je zult leren om je ecologische voetafdruk te minimaliseren en de natuur te respecteren. Laat je kampeerplek schoner achter dan als je aankomt.
  4. Echte connectie met de natuur: Één van de grootste voordelen van onze natuurcamping is de mogelijkheid om een diepe en authentieke connectie met de natuur te ervaren. Je zult worden omringd door de geluiden en geuren van het bos, en ‘s nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel zonder luchtvervuiling.

Activiteiten in de omgeving van onze natuurcamping

Hoewel het op Domaine du Cloître Saint Christophe draait om het loskoppelen van de moderne wereld, betekent dit niet dat je je hoeft te vervelen. Er is genoeg te doen. In de buurt van Saint Mihiel en Verdun zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten:

  • Wandelen en mountainbiken: Verken de prachtige bossen en heuvels in de omgeving te voet of per mountain bike.
  • Historische bezienswaardigheden: Bezoek de historische stad Verdun en ontdek de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, zoals de indrukwekkende Forten van Verdun.
  • Kanoën op de Maas: Huur een kano en peddel langs de schilderachtige Maas-rivier.
  • Lokale Keuken: Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de nabijgelegen restaurants en markten.

Wij heten je van harte welkom op onze natuurcamping

In de natuur kamperen op Domaine du Cloître Saint Christophe is een unieke kans om de moderne wereld achter je te laten en te genieten van de schoonheid en de rust van de natuur. Deze afgelegen locatie biedt de perfecte setting voor zelfvoorzienend leven, minimalisme en een diepe connectie met de natuur. Of je nu wilt wandelen door de bossen, historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen in de rustige omgeving, deze ervaring zal je zeker bijblijven als een onvergetelijk avontuur. Dus, pak je kampeerspullen in en kies voor onze kleinschalige natuurcamping Domaine du Cloître Saint Christophe voor een ongeëvenaarde liefdevolle omgeving en ervaring in Noordoost-Frankrijk.