Uitstapjes in de omgeving:

 • Butte de Montsec:
  prachtig uitzicht over talloze dorpjes, op een heuvel hier vlakbij. Er is een monument uit de eerste en tweede wereldoorlog boven op de heuvel met een plaquette van brons waar St Christophe ook op staat (goed zoeken). Deze Butte is Amerikaans grondgebied.
 • Lac de Madine
  Een gigantisch meer met van alles, zwemmen, zeilen, varen, strandjes etc.
 • Brocantes
  In de kloosterwinkel worden de “Brocantes “aangegeven: rommelmarkten in de buurt, erg frans, vieze broodjes en wijn, ongezellige tafels, maar een geweldige sfeer, met allerlei rommel en “leuke meuk”
 • De geitenkaasboerderij in Chaillion
  Hier vlakbij. Heerlijke kaas en warme ontvangst.
 • Saint Mihiel
  Kanoën over de Meuse, de Maas
 • Verdun
  Van alles als herinnering van de eerste wereldoorlog. LA guerre. Dé oorlog is hier de eerste en niet de tweede. Het “Sailliant de Saint Mihiel” (bloedbad van St Mihiel) werd een van de hevigste gevechten uit de eerste wereldoorlog. Ook in ons bos is het vol van loopgraven en bunkers. Ook hier was en is nog steeds een bunker. Onder de toren en volledig in tact, we hebben er de grote houtkachel in geplaatst. In het bos staat hier vlakbij overigens nog een “Hotel Allemande” een Duits altaar uit diezelfde oorlog, we komen er regelmatig te paard langs en jullie kunnen er makkelijk heen wandelen.

Wij heten je van harte welkom

Kamperen op Domaine du Cloître Saint Christophe is een unieke kans om de moderne wereld achter je te laten en te genieten van de schoonheid en de rust van de natuur. Deze afgelegen locatie biedt de perfecte setting voor zelfvoorzienend leven, minimalisme en een diepe connectie met de natuur. Of je nu wilt wandelen door de bossen, historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen in de rustige omgeving, deze ervaring zal je zeker bijblijven als een onvergetelijk avontuur. Dus, pak je kampeerspullen in en kom met je 4×4 of camperbusje naar Domaine du Cloître Saint Christophe voor een ongeëvenaarde natuurcamping ervaring in Noordoost-Frankrijk.