Waar vind je natuurcampings in Frankrijk?

Je bent op zoek naar verbinding met de natuur, liefst in Frankrijk. Maar waar vind je dit? Kijk dan uit naar natuurcamping in Frankrijk, vaak kleinschalige campings waar je met je partner, alleen of met je gezin volop kunt genieten in een liefdevolle en natuurlijke omgeving. Terug naar de basis, eenvoud midden in een bosrijk of landelijk gebied.

Waarom in Frankrijk?

Frankrijk, ook wel het land van wijn, kaas en kunst genoemd met een adembenemend landschap en historie. Waar je tussen alle bruisende steden en beroemde toeristische attracties een schat schuilt gaat aan kleinschalige natuurcampings. Vaak privé terreinen van bijzondere mensen. Waar kamperen synoniem staat voor verbinding met de natuur, de rust en eenvoud. Midden in het lokale dierenrijk. Wij kunnen ons zelf geen betere plek bedenken om dat te doen dan op een natuurcamping,  in Frankrijk waar wij zelf wonen en werken.

Wat is een natuurcamping?

Een natuurcamping, of een ‘camping nature’, is een voor ons een  kampeerlocatie die uniek is en onze gasten dichter bij de natuur brengt.  In zijn algemeenheid worden al deze campings vaak gekenmerkt door een afgelegen ligging, omringd door weelderige bossen, schilderachtige valleien of majestueuze bergen. Waarbij het doel  is om een authentieke en rustgevende ervaring te bieden, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en respect voor de natuurlijke omgeving. Zo ook bij ons op Domaine du Cloitre Saint-Christophe.

Waar vind je dergelijke natuurcampings in Frankrijk?

Zoals velen weten staat Frankrijk bekend om zijn diverse landschappen, variërend van de uitgestrekte lavendelvelden van de Provence tot de ruige kustlijnen van Bretagne en de besneeuwde pieken van de Franse Alpen. Het is dan ook geen verrassing dat je in heel Frankrijk natuurcampings kunt vinden, elk met hun eigen unieke charme en karakter.

Zo kun je in de regio Auvergne-Rhône-Alpes kamperen aan de oevers van prachtige meren of in de schaduw van dichte bossen. In de Dordogne vind je campings verscholen tussen de glooiende heuvels en wijngaarden, terwijl in de Pyreneeën avonturiers worden aangetrokken door campings aan de voet van imposante bergketens. Maar heel eerlijk, als je teruggaat naar eenvoud en rust genietend van de natuur nabij een klooster van 707! Ben je bij Domain du Cloitre Saint-Christophe aan het juiste adres.

Wat kun je verwachten op een natuurcamping in Frankrijk?

Op een natuurcamping draait het allemaal om het vinden van harmonie met de natuur. Je kunt er genieten van eenvoudige geneugten zoals wandelen door beboste paden, zwemmen in heldere bergbeekjes, of gewoon ontspannen in de schaduw van een eeuwenoude eik. Deze campings zijn vaak voorzien van basisfaciliteiten zoals eenvoudige sanitaire voorzieningen en drinkwater punten. Soms ook elektra maar geen luxe voorzieningen zoals zwembaden of recreatieruimtes. Dit past ook niet. Bij ons vind je een oud klooster terug dat al eeuwenlang dienst doet als pelgrimsoord. Een plek waar je bezinning vind. Liefdevol midden in de natuur, wat deze plek zo speciaal maakt.

Wat je wél kunt verwachten op de gemiddelde natuurcamping. Een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Op natuurcampings komen gelijkgestemde reizigers samen om te genieten van de schoonheid van de natuur en de eenvoud van het buitenleven. Het is niet ongebruikelijk om ‘s avonds rond een kampvuur te zitten, verhalen te delen met medekampeerders en misschien zelfs nieuwe vriendschappen te sluiten.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn ook kernwaarden op veel natuurcampings in Frankrijk. Eigenaren streven ernaar om de impact op het milieu tot een minimum te beperken door recycling aan te moedigen, energieverbruik te verminderen en lokale producten te promoten. Door te kiezen voor een verblijf op een natuurcamping, draag je dus niet alleen bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van Frankrijk, maar ondersteun je ook lokale gemeenschappen en duurzame praktijken.

Ook wij op Domain du Cloitre Saint-Christophe ontvangen al onze gasten met liefde en respect en proberen hen een levenservaring mee te geven die een ieder verrijkt.

Holistische levenswijze

Op natuurcampings in Frankrijk wordt vaak een holistische levenswijze omarmd, waarbij de nadruk ligt op het in harmonie leven met zowel de natuurlijke omgeving als met jezelf. Dit betekent niet alleen respect tonen voor de flora en fauna om je heen, maar ook zorgen voor je eigen welzijn en dat van anderen. Yoga- en meditatielessen in de buitenlucht zijn geen uitzondering, waarbij gasten de kans krijgen om hun geest te kalmeren en hun lichaam te versterken te midden van de rustgevende natuur. Op Domaine du Cloitre Saint-Christophe maken we juist verbinding met dieren, met name onze paarden.

Daarnaast worden vaak activiteiten aangeboden die de verbinding met de natuur versterken, zoals wandelingen, workshops over ecologisch tuinieren en natuurlijke geneeskunde. Deze holistische benadering van het kamperen biedt een unieke kans om niet alleen te ontspannen en te genieten, maar ook om te groeien en te bloeien op zowel fysiek als spiritueel niveau.

Pieter en Savine, verliefd op het klooster

Je bent van harte welkom op Domaine du Cloitre Saint-Christhope. Wil jij meer weten over wat er mogelijk is op onze kleinschalige natuurcamping in Noord-Oost Frankrijk. Bel of mail ons even.