Lotharingen Frankrijk, daar kun je wildkamperen

Het is niet  toegestaan, wildkamperen in Frankrijk. Toch wel, in Lotharingen Frankrijk ligt Domaine du Cloitre Saint-Christophe. Een plek van 88 hectaren ongerepte natuur rondom een klooster uit het jaar 707!. De eigenaren Pieter en Savine zijn hier jaren geleden neergestreken en hebben het prachtige klooster in ere hersteld en stellen alles in het werk om het klooster en deze bijzondere omgeving in ere te houden en te delen met andere mensen. Zo ook hebben ze het, met vrienden van Saint-Christophe, mogelijk gemaakt dat je hier kunt wildkamperen, bijna wildkamperen omdat je je op hun domein bevind.

wildkamperen met daktent in Lotharingen Frankrijk

Back to basics

Je gaat tijdens je kampeertrip terug naar de basis, afhankelijk van je kampeermiddel. Het domein bij Saint-Mihiel kent een beperkt aantal wild kampeer plaatsen die onder te verdelen zijn in buscamper plaatsen en 4×4 offgrid plaatsen. Voorzieningen zijn er niet of nauwelijks, dus het is back tot basics. Dat geldt ook voor het toilet en douches. Er zijn twee gastentoiletten in het klooster, maar die heb jij toch niet nodig of wel.

Wildkamperen met je buscamper

Ben je op doorreis naar het zuiden of naar een andere locatie, of wil je een paar dagen op en neer vanuit Nederland en niet meer dan een halve dag reizen met je buscamper. Dan is wildkamperen met je buscamper in Lotharingen Frankrijk op Domaine du Cloitre Saint-Christophe de unieke plek voor je. Binnen een halve tot dag, afhankelijk waar je vanuit Nederland vandaan komt, ben je op bestemming. Nabij het klooster zijn vier buscamper plaatsen in de bosrand ingericht die uitkijken over de weides. Heerlijk ruime plekken met stroom en water en een centrale vuurplaats zodat je lekker buiten kunt koken en in de avond kunt genieten.

Wildkamperen met je 4×4

Zet jij graag een roadtrip uit met je 4×4 kom je door Lotharingen in Frankrijk, wil je even pauzeren. Een paar dagen wildkamperen, bijna wildkamperen, op het domein van Domaine du Cloitre Saint-Chirstophe? Dan kan dat op onze speciale 4×4 spots in de kathedraal. De kathedraal is het diepste punt tussen de heuvels waar ook de bron van het water is voor het klooster. Je staat er helemaal alleen voor, back to basic midden in de natuur en dierenwereld. Je bent helemaal zelfvoorzienend en hebt ook niemand nodig. Gewoon genieten van de lokale natuur en dieren die in de nacht aan je 4×4 spot voorbij komen. In de kathedraal komen diverse wildwissels voor en kun je in de avond, nacht en ochtend luisteren naar het dierenrijk. Zien is lastig, horen doe je ze gegarandeerd. Een unieke locatie waar bijna wildkamperen in Lotharingen Frankrijk is toegestaan.

Wildcamp regels Domain du Cloitre Saint-Christophe

Het is niet zo dat je hier vrij mag wildkamperen, nee er zijn regels. Dat wil zeggen je moet een verblijf boeken en je betaald hier ook voor. De reden hiervoor is het onderhoud van het klooster, het domein en de mogelijkheid dat ook anderen deze bijzondere plek kunnen en mogen bezoeken. Heb jij interesse, neem dan contact met ons op.