Wil jij romantisch overnachten in Frankrijk?

Frankrijk is het land van romantiek, iedereen kent natuurlijk Parijs. De stad heet niet voor niets “La Ville de L’Amour” of te wel stad van de liefde. Denk aan de wereldberoemde Eiffeltoren, knusse bistro’s, sfeervolle straatjes en vele andere kenmerken. Maar wat als je al die drukte juist niet wil. Wat als je romantisch wilt overnachten midden in de natuur op een unieke locatie. Waar vind je die dan.

Eeuwenoud klooster

Even romantisch ontsnappen naar Domaine du Cloitre Saint-Christophe: Een idyllische Franse vakantie in de natuur.

Als het gaat om romantiek, zijn er maar weinig dingen die kunnen tippen aan een idyllische vakantie in het hart van Frankrijk. Het land staat bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke gastronomie, en een perfecte plek om dit allemaal te ervaren is Domaine du Cloître Saint-Christophe.

Een betoverende omgeving

Domaine du Cloître Saint-Christophe, gelegen in het pittoreske Frankrijk nabij Saint-Mihiel, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Oorspronkelijk een klooster dat werd gesticht in het jaar 707. Dit domein straalt nog steeds een sfeer van rust en sereniteit uit. De oude stenen muren dragen de verhalen van vervlogen tijden, terwijl de binnenplaats uitnodigt tot een moment van rust. Liggen de bossen voor je open voor romantische wandelingen onder de Franse zonsondergang.

Romantiek is overal aanwezig

Voor koppels die op zoek zijn naar een romantisch uitje, biedt Domaine du Cloître Saint-Christophe je de toren. Een prachtig appartement waar je samen van elkaar kunt genieten. Maar er is meer, het domein heeft een rust over zich waardoor je intens kunt genieten van de eenvoud, rust, natuur en elkaar.

Omgeving Verkennen

Maar een romantische vakantie draait niet alleen om de accommodatie; het gaat ook om het verkennen van de omgeving en het creëren van onvergetelijke herinneringen samen. Gelukkig biedt Domaine du Cloître Saint-Christophe tal van mogelijkheden om de schoonheid van de regio te ontdekken. We willen je een aantal tips aanreiken.

 • Historische Steden:
  Breng een dag door met het verkennen van nabijgelegen historische steden zoals Verdun en Bar-le-Duc.
  Waar je naar het oude centrum of ook wel Ville Haute kunt gaan, dit is een echte aanrader. Het centrum is een architecturale schat, waar je kunt genieten van mooie gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance. Je kunt er heerlijk rondstruinen langs kerken, oude vakwerkhuizen en gezellige pleinen. Het middelpunt van de stad is Place Saint-Pierre.
 • Wijnproeverijen:
  Frankrijk staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen, en een bezoek aan een lokale wijngaard voor een wijnproeverij is een must voor koppels die van lekker eten en drinken houden.
 • Natuurlijke Schoonheid:
  Verken de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio door samen te wandelen door de weelderige bossen, langs kabbelende beekjes en over glooiende heuvels.

Afsluitende gedachte die we je willen meegeven

Een romantische vakantie op Domaine du Cloître Saint-Christophe in Frankrijk belooft een ervaring te zijn die lang bij je in het geheugen gegrift zal blijven. Met zijn rijke historie, betoverende omgeving en ongeëvenaarde romantiek, is dit de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en samen met je geliefde te genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft.

Pieter en Savine, verliefd op het klooster

Je bent van harte welkom op Domaine du Cloitre Saint-Christhope voor een romantische overnachting of vakantie in ons klooster. Wil jij meer weten over wat er mogelijk is in ons klooster en domein in Noord-Oost Frankrijk. Bel of mail ons even.